Főoldal

 

 Vendégkönyv

 

Az angyalok lelki kísérőink, sorsunk segítői

Az internet csapdájában

A hastáncról

Receptek

Legfrissebb hírek

Könyvajánló

Tengeri só

Sissi hercegnő

Álmoskönyv

Receptek

Barátság :)   

Blog a barátságról

 

 

 

Az oldal bannerei

Banner cserék

 

 

Kedvenc oldalaim

Itt hagyhatsz nekem üzenetet

 

 

 

 

Perfect Balance 2

Phytrix

Mahjongburger pic

99 Bricks

 

 

 

 Tőletek kaptam

  

 

 

2010. augusztus 25.

 

 

Boldog Karácsonyt!
 
Nurya, online játék

 

 

Hányan is vagyunk??
Indulás: 2007-02-15
 
Idézetek!!!
További idézetek...
 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

 

 

Kedvenc olasz levesem

 

 

Ribollita

 

 

Hozzávalók:

 

 

200 g fehér szárazbab, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 sárgarépa, 2 zellerszár, 1 póréhagyma, 1 piros peperoni, 1 rozmaringág, fél csokor kakukkfű, 40 g parmezán (darabban), 8 ek olívaolaj, kb másfél liter zöldség- vagy húslé (kockából), só, bors, 8 szelet fehérkenyér, 2 ek vaj,

 

 

Elkészítés:

 

 

A babot leszűrjük, és  jól lecsöpögtetjük. Az olajat egy nagy edényben közepes lángon felmelegítjük. A vöröshagymát, a zellert, a póréhagymát és a sárgarépát kb. 10 percig pároljuk. 4 ek zöldséget kiveszünk és félretesszük. A beáztatott babot az edénybe tesszük. Ráöntjük a levest, hozzáadjuk a peperonit és a rozmaringot. A levest kb. másfél óráig főzzük, amíg a bab megpuhul. A fokhagymát, a kakukkfüvet és egy kevés borsot elkeverünk 6 ek olívaolajjal. A levesnek kb. felét a botmixerrel összeturmixoljuk. A pürét és a félretett zöldségeket visszatesszük az edénybe. A levest felfőzzük, esetleg még egy kis zöldség- vagy húslét adunk hozzá. A fűszerolaj felét a levesbe keverjük, sóval és borssal ízesítjük.

 

 

Pirított kenyérszeletek

 

 

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben, és a kenyérszeletek mindkét oldalát aranybarnára sütjük benne. 2-2 szelet kenyeret a tányérokra teszünk, a parmezán felével megszórjuk őket, és a maradék fűszerolajat rájuk locsoljuk. A levest a tányérokba szedjük (a kenyérszeletek a leves tetejére emelkednek), és a maradék parmezánt a kenyerekre szórjuk. A levest még kb. 25 percre betesszük a sütőbe, amíg a sajt megolvad, és kissé megpirul.

 

 

Finom második fogás

 

 

Spaghetti alla carbonara

 

 

Hozzávalók:

 

 

100g füstölt szalonna, 1 gerezd fokhagyma, 80g parmezán ( darabban), só, 400g spagetti, 4 közepes tojás, 4 ek tejszín, bors, 2 ek olívaolaj.

 

 

Elkészítés:

 

 

Egy nagy fazékban  jó sok sós vizet felforralunk. A spagettit  kb. kb 8 perc alatt félkeményre főzzük.A tojást, a tejszínt, a sót és a borsot habverővel habosra keverjük. A parmezán felét belekeverjük. Az olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon felmelegítjük. Beletesszük a kockára vágott szalonnát, és ropogósra sütjük. A szalonnát kivesszük a zsírból, és papírtörlőn lecsöpögtetjük. A fokhagymát a szalonna zsírjában megfuttatjuk. A tésztát leszűrjük. A spagettit a serpenyőbe tesszük, és jól elkeverjük. A tejszínes tojást a tésztára öntjük. A serpenyőt levesszük a tűzhelyről, és az egészet gyorsan összekeverjük.

 

 

Édesség

 

 

Zuppa inglese

 

 

Hozzávalók:

 

 

30g keményítő,30g liszt,késhegynyi sütőpor, 2 nagyobb tojás, 60g cukor

 

 

Krém

 

 

1vanília rúd,75 g kandírozott gyümölcs, negyed liter tej, 1 csipet só, 2 közepes tojás sárgája, 40 g cukor, 1 csapott ek liszt, fél ek keményítő,

 

 

Ezen kívül:

 

 

2 ek marsala, 125 g tejszín, kandírozott gyümölcs a díszítéshez

 

 

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben a cukrot fokozatosan hozzáadjuk. A tojássárgájákat egyesével a habhoz keverjük. A lisztes keveréket kézi habverővel óvatosan hozzákeverjük, a tőlapra öntjük.  A piskótát alulról a második szinten kb. 17 perc alatt aranysárgára sütjük. A krémhez a vaníliabelet a tejjel és egy csipet sóval egy edényben felfőzzük.A tojássárgájákat a cukorral habosra keverjük. A forró tejet lassan beleöntjük, majd az egészet visszatöltjük az edénybe. A krémet lassú tűzön állandóan keverve főzzük, míg be nem sűrűsödik.Ne forraljuk! A krémet hagyjuk kihűlni, közben időnként keverjük meg, hogy ne bőrösödjön. A piskótát konyharuhára borítjuk, és hagyjuk kihűlni. A piskótát csíkokra vágjuk, és marsaláva egyenletesen bekenjük.A piskótát, a krémet és a gyümölcsöket felváltva egymásra rétegezzük. A tetejére piskóta kerüljön, majd a habbá vert tejszínt rásimítjuk. Kandírozott gyümölccsel diszítjük, és 4 órára hűvös helyre tesszük.


Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!